winkel_someren_panorama

Over Bakkerij van de Mortel

Bakkerij van de Mortel vindt haar oorsprong in het Brabantse Deurne en is in 1983 naar Someren verhuisd, waar men inmiddels alweer heel wat jaren actief is. Sinds 2009 heeft Bakkerij van de Mortel ook in Asten een succesvolle brood- en banketwinkel.

Bakkerij van de Mortel is een, met 2 sterren bekroonde, ambachtelijke bakker met een grote sortering brood- en banket producten van een hoge kwaliteit. Er worden zowel basic als trendy brood- en banketproducten gebakken en verkocht. Bakkerij van de Mortel is in de bakkerij en haar winkels in Someren en Asten HACCP gecertificeerd, wat betekent dat er op een hoog niveau qua hygiëne en grondstof beheersing gewerkt wordt. Dat kwaliteit hoog in het vaandel staat blijkt uit het feit dat Bakkerij van de Mortel de laatste jaren meerdere vakprijzen in de wacht heeft gesleept, waarvan meerdere bij de vlaaidagen in het Limburgse Maasbracht. Bakkerij van de Mortel was de eerste en laatste Brabantse bakker die daar de 1ste prijs mee naar huis mocht nemen voor de beste Limburgse vlaai. Ook is Bakkerij van de Mortel in de prijzen gevallen als Zuid-Oost Brabants kampioen “Het lekkerste worstenbroodje” de wedstrijd die door Omroep Brabant wordt georganiseerd en waarvan elke Brabantse bakker hoopt deze een keer te kunnen winnen.

Bakkerij van de Mortel, werkt nauw samen met molenaars in de omgeving. Dit stelt ze in staat om met eigen mengsels van verschillende meelsoorten en zaden de lekkerste broden te bakken. In het deeg voor de luxe broden en broodjes worden vaak hele of gebroken zaden verwerkt, wat een specifieke smaak en mondbeleving geeft.

Close