Wist u dat…

… een slap stokbroodje ‘opgepiept’ kan worden?

Ververs stokbrood met een slappe korst door het ca. 5 minuten in de op 180ºC voorverwarmde oven te leggen.

… er ook diverse broden zijn bij Bakkerij van de Mortel voor mensen met een lactose allergie?

Wij hebben diverse soorten lactose vrije broden. Vraag aan onze winkel medewerkers voor de allergie informatie van alle broden. Voor een overzicht van onze allergie vrije producten klik hier.

… als men vroeger speculaas kreeg dat je een aanbidder had?

De naam speculaas komt van het Latijnse woord Speculum (spiegelbeeld) omdat de afbeelding in de koek in spiegelbeeld uit de speculaasplank gekerfd werd. Vroeger werden er vooral plaatjes van heiligen en de Germaanse vruchtbaarheidsgodin Freia gebruikt. Een speculaaspop heette in die tijd een vrijer en als je koek kreeg wist je dat je een aanbidder had.

… cranberries het meeste gezonde fruit is wat er bestaat?

Cranberries bevatten namelijk het meeste phenolen van welke fruitsoort dan ook en deze phenolen bevorderen de weerstand enorm.

… Bakkerij van de Mortel ook gluten vrij brood verkoopt?

Gluten vrij brood is verkrijgbaar in tarwe- en witbrood.

… er voor mensen met een soja allergie ook broden te koop zijn bij Bakkerij van de Mortel?

Wij hebben diverse soja vrije broden. Klik hier voor een overzicht van allergie vrije producten.

… het niet verstandig is om brood in de koelkast te bewaren?

Brood droogt uit in de koelkast. Als u brood lang goed wilt houden, kunt u het beter in het vriesvak bewaren.

… brood de belangrijkste leverancier is van de nodige voedingsstoffen is?

Brood blijkt van alle voedingsmiddelen de belangrijkste leverancier van koolhydraten (zetmeel) voedingsvezel, ijzer, koper, magnesium en jodium.

… brood bij ontdooien in de magnetron in de plastic zak moet blijven zitten?

Bij het ontdooien in de magnetron het brood in de plastic zak laten zitten, om sterke uitdroging te voorkomen.

… dagelijks brood eten gezond is?

Kinderen tot 4 jaar: 1-3 boterhammen per dag;
Tussen 4 – 13 jaar : 3-5 boterhammen per dag;
Jongeren van 14 – 21 jaar: 5-8 boterhammen per dag;
Volwassenen: 5 – 7 boterhammen per dag.

… rozijnenbrood het meest geschikte brood is om in te vriezen?

Wanneer u het brood invriest en erna ontdooit is het aroma van de krenten en rozijnen nog beter in het brood getrokken.

Close